BouwGarant

BouwGarant is het grootste keurmerk van de bouw in Nederland.

Aangesloten bedrijven moeten aan strenge eisen voldoen. Een bouwbedrijf krijgt dit keurmerk niet zomaar.
Het moet over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikken en voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Aangesloten bouwbedrijven worden regelmatig getoetst door een onafhankelijk instantie.

Zo weet jij zeker dat je project in goede handen is.

Lees hier meer over de voordelen van Bouwgarant 


Waarom bouwen met BouwGarant?

Door te kiezen voor BouwGarant kies je voor extra zekerheid.
Bouwen, verbouwen en renoveren gaat vaak gepaard met aanzienlijke bedragen. De zeer geringe premie die wordt betaald om het project met BouwGarant te realiseren, is de investering meer dan waard.
In de offertes die AKC uitbrengt, wordt deze premie standaard opgenomen.  

De 7 zekerheden van BouwGarant bestaan uit:

1. Juiste diploma’s en verzekeringen
Iedereen kan zich aannemer noemen, maar BouwGarant-aannemer word je alleen als je over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikt. Je weet dus zeker dat je een gediplomeerd bouwbedrijf inschakelt dat zijn zaken op orde heeft.

2. Aantoonbare ervaring
Bouwgarant-aannemers hebben aantoonbare ervaring in de bouw. Daardoor weten zij welke aanpak tot het beste resultaat leidt en kunnen ze je goed adviseren.

3. Duidelijke afspraken
De Bouwgarant-aannemer zet samen met jou alle afspraken op papier. Van offerte tot en met de oplevering. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.

4. Kwaliteitscontrole bouw
Bouwgarant-aannemers worden regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie. Alleen gediplomeerde bouwbedrijven die aan alle eisen voldoen, mogen het Bouwgarant-keurmerk dragen.

5. Garantie
Je kunt kiezen voor extra zekerheid door garantie af te sluiten.

6. Uitgebreide klachtregeling
Bouwgarant kent een uitgebreide regeling waarbij het snel en adequaat oplossen van de klacht centraal staat. De Bouwgarant Quick Scan is hier een voorbeeld van: hierbij doet een onafhankelijk deskundige op locatie een bindende uitspraak.

7. Geschillencommissie
Samen met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis heeft Bouwgarant de Geschillencommissie Verbouwingen opgericht. Heb je een probleem met je aannemer en kom je er samen niet uit, ook niet na bemiddeling door Bouwgarant? Dan kun je terecht bij deze onafhankelijke geschillencommissie.

Meer over BouwGarant vind je op de website van de organisatie 

Neem voor advies en aanvullende vragen contact op met AKC.

Contact